Öntetek - szószok
Zöldfűszeres mártás
Hozzávalók:
2 kávéskanál kukoricaliszt, 2 gerezd apróra vágott fokhagyma, 2 apróra vágott mogyoróhagyma, 2 evőkanál sovány túró, só és bors, 3 szál petrezselyem, 3 szál tárkony, 4 metélőhagyma – apróra vágva
Elkészítés:
Mixeld össze a kukoricalisztet 1 deci vízzel, fokhagymával és...
Holland mártás
Hozzávalók:
1 tojássárgája, 1 kávéskanál mustár, 2 evőkanál citromlé, fél deci felmelegített sovány tej, só és bors
Elkészítés:
Alacsony láng fölött kis edényben a tojássárgáját, mustárt, citromlevet elkeverjük. Pár percig sűrítjük a szószt – de nem forraljuk. Lassan hozzáöntjük a...
Maya salátaöntet
Hozzávalók:
Egy evőkanál mustár, 5 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 7-8 apróra vágott zöld bazsalikomlevél, só, bors
Elkészítés:
Fűszertörő mozsárban összetöröd a zöld fűszert és fokhagymát, majd a többi hozzávalóval elkevered. Natúr joghurttal...
Majonéz
Hozzávalók:
1 tojássárgája, 1 evőkanál mustár, só és bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, vagy metélőhagyma/snidling, 3 evőkanál zsírmentes vagy minimális zsírtartalmú túró
Elkészítés:
Egy kis tálkában keverd össze turmixbottal a mustárt és a tojást. Majd sózd, borsozd,...