Nagyon jó az oldal, kipróbálom az összes receptet!!! :)
Téma: Fórum
Re:I szakasz
Admin | 2014.07.27
Szia Csilla!
Örülök, hogy tetszik. :-) Sok sikert és kitartást a diétához, remélem hasznodra válnak az összegyűjtött receptek.
Gerda
Re:Első szakasz
Judit | 2015.01.12
Zabkorpa helyett a tönköly korpa csak annál jobb, mint ha zabpelyhet próbálsz ledarálni zabkorpa helyett. A két gabona hántolása között az (is) a különbség, hogy a búzáról lejön a héja, és nem igazán marad benne a magból. Egy pici szénhidrát azért kell. A zabpehelyben viszont a teljes gabonaszem benne van (és még jó, ha barna zabpelyhet vettél, amin rajta van a héja, mert olyan is van, amiről azt előbb már leszedték.)
Re:Re:Első szakasz
Judit | 2015.03.27
A másik különbség a zabkorpa és a búzakorpa között, hogy a zabkorpa felszívja a nedvességet, megdagad, ezzel egyrészt a gyomrodban okoz teltségérzetet, másrészt segít a többi salakanyag kiürítésében, a búzakorpa viszont "csak" végigmegy az emésztő rendszereden.
Szója
Andi | 2014.02.20
Tudja valaki véletlenül hogy szójagranulátumot lehet használni az ételek elkészítéséhez? Vega vagyok, nagyon jó lenne ha lehetne :)
Re:Szója
Judit | 2015.01.12
Én nem vagyok vega, sőt, húsevő vércse vagyok, ezért azt, hogy hogyan lehet elkészíteni a szóját, nem tudom megmondani. De mint fehérjeforrás, tökéletesen megfelel a Dukanban is. Arra figyelj, hogy ételízesítőt, mesterséges hozzávalókat ne használj. Ha a vega nálad tojás- és/vagy tejmentességet is jelent, akkor viszont a Dukan nem a te diétád, mert ez, sajnos, alapvetően az állati eredetű fehérjékre alapoz.
I szakasz
Bea | 2014.02.08
Olvasgattam a neten és rábukkantam erre ah oldalra. Nézegettem a recepteket és ma el is készitek belőle egyet. Más oldalakon leirja a dukán alapjait de semmi jó recept tippet nem adnak. Király ez az oldal.
Re:Re:I szakasz
bea | 2014.02.17
Én személy szerint az első szakaszban csak húst és tojást eszem. A II szakaszban már megengedem a deszerteket is magamnak.