Téma: Fórum

Nincs fogyás

Ági | 2015.04.28

Sziasztok!
2 hete kezdtem a Dukán diétát, Az I. szakaszt tökéletesen betartottam, a II. szakaszban volt egy-két falatnyi "bűnözés", de alapvetően az előírások szerint, illetve az itt talált receptek alapján étkeztem. Sajnos a sportolás kimaradt.
A várt fogyás nem következett be, a mérleg még egy kilócska elmozdulást sem mutat.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Mit tegyek?

Re:Nincs fogyás

KLári | 2015.05.04

Szia.Ha nincs fogyás az több okbol is lehet, a havi ciklusod esetleg befojásolhatja :) és a bünözés is :) a mozgás és ivás kevés. na de ne agodj csak ne add fel ,Én másodszor fogok hozzá a mai nappal,csak pozitv tapasztalatom van tavajrol,a neten találhato receptek fele nem jo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! én könyvböl olvasok és aszerint eszek,olvadsz mikor beindul,ne add fel

Re:Re:Nincs fogyás

Dalma | 2016.10.13

Mi a gond a receptekkel ? Milyen könyvet használsz ?

zsírmentes tejtermékek - vanilia

Nóra | 2015.02.01

sziasztok!
hol lehet zsírmentes tejtermékeket beszerezni?! pl. zsírmentes vanilia aromás joghurt... - és milyen termék az a vanilia - 1 kis kanállal?! ilyen termékeket hol lehet kapni?!

Re:zsírmentes tejtermékek - vanilia

Judit | 2015.03.27

Például a Tescónak van saját márkás 0,1%-os zsírtartalmú natúr joghurtja. Ha ebbe keversz édesítőszert és vanília aromát, máris megvan a zsírmentes vanília aromás joghurtod. (A Tescóban a saját márkás édesítőszer 299.-, és a többi termékhez képest kevés E van benne, a vanília aroma 89.- illetve a Dr.Oetker-es kb. 190.- Ft.)
Riska "márkával" van 0,1%-os zsírtartalmú tej. És szerintem nem kell idézőjelbe tenni a tejet, nekem ízlik. A 2,8-ast már egyáltalán nem bírom meginni...

víz

Judit | 2015.01.13

Sziasztok!
Még egy nagyon fontos dolog: Gerda írta a Hasznos tudnivalókban, hogy napi másfél liter víz fogyasztása ajánlott, de ez nekem nem tűnik elég hangsúlyosnak. A Dukan-könyv szerint és szerintem is saját tapasztalat alapján nem ajánlott, hanem KÖTELEZŐ a legalább másfél liter VÍZ. Esetleg ízesítetlen gyógytea lehet, de minden más folyadék ezen felül van. És ez nem az a mennyiség, amit az általános egészséges életmódban ajánlanak, és lehet vele alkudozni, hogy most hideg van, nem izzadok, vagy nem kívánok ennyit inni. Ebben a diétában azért kell minimum ennyi VIZET elfogyasztani naponta, mert a rengeteg fehérje feldolgozásához a szervezetünk mozgósítja a raktárakat, és a vérünkben a normális anyagcseréhez képest sokszoros mennyiségű zsír és koleszterin kering. Ha nem segítünk a vérkeringésünk és a vesénk megdolgoztatásával ezeknek az anyagoknak a továbbhaladásában és kiürítésében, akkor jó eséllyel le fognak rakódni az erekben. Nem mondom tovább, értitek. És egyébként az ajánlott mozgásnak is ez az egyik szerepe, az sem opcionális!

hús fogyasztás

Judit | 2015.01.12

Sziasztok!
Bocsi azoktól, akiknek beledumálok kéretlenül, de szeretnélek figyelmeztetni, hogy a virsli és a párizsi (bármilyen "húsból" is van), az nem hús. Este otthon meg lehet csinálni a Stefánia vagdaltat vagy a fasírozottat, és másnap lehet vinni belőle ebédre - és legalább tudod, mit eszel.
Köretnek azokon a napokon, amikor zöldség is van, bármilyen zöldséget ehetsz párolva, grillezve, főzve (kivéve krumpli, borsó, kukorica), vagy amihez azelőtt kenyeret ettél, mint a lecsó vagy a tojáspörkölt, ahhoz készíthetsz "ropogós zabkorpa kekszet" sósan. Csak figyelj a napi ajánlott zabkorpa fogyasztásra, lehetőleg se kevesebb, se több ne legyen.

reggelire

Judit | 2015.01.12

Sziasztok!
Reggelire a legegyszerűbb (mert előre meg tudod csinálni) a desszertek között található zabkorpás túrólepény vagy a ropogós zabkorpa keksz. Ezeket a recepteket variálhatod úgy is, hogy sós vagy édes legyen, tehetsz bele sajtot, túrót, fűszereket. Ha épp nincs készen ilyen süti, akkor nagyon gyorsan elkészül a szintén a desszertek között található zabkása (ezt is lehet sósan). Vagy lehet amerikai palacsinta-szerű ételt készíteni tojás, zabkorpa, natúr joghurt felhasználásával, csak az arányokon múlik, hogy palacsinta lesz-e, vagy keksz. ;) (A napi 1,5/2/3 evőkanál zabkorpa fogyasztására figyeljetek, ne legyen kevesebb, de lehetőleg több se!)

zabpehely

Judit | 2015.01.12

Sziasztok!
Nem, nem jó a zabpehely a zabkorpa helyett, mert más a rost-szénhidrát aránya.

kérdés

Bea | 2014.12.09

Sziasztok. Én most kezdtem hétfőn a diétát és nem gondolom, hogy nehéz lesz betartani. A receptek nagyon jók. Nekem a reggelikkel van gondom. Szívesen vennék új és frappáns recepteket tőletek. Előre is köszönöm !!!
Sok sikert nekünk :) :) :)

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Új hozzászólás hozzáadása