Receptek - I. szakasz
Tonhalas tojássaláta
Hozzávalók:
4 tojás, 1 tonhalkonzerv, fél joghurt, egy kk mustár, 1 tk borecet, kevés citromlé, só, bors
Elkészítés:
A tojást megfőzöm, és 8 darabra vágom. A joghurtot összekeverem a mustárral, ecettel, fűszerezem. A tonhalat darabokra szedem. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat...
Stefánia vagdalt
Hozzávalók:
7 tojás, só, őrölt bors, 60dkg darált pulykahús, 2 gerezd foghagyma, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika
Elkészítés:
5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük....
Kaszinótojás
Hozzávalók:
10 tojás, 2 evőkanál Dukan majonéz, 1dl dl joghurt, 1 evőkanál mustár, fél csokor petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
Forralj vizet, és a tojásokat főzd keményre. Vedd le a héjukat, majd vágd őket keresztbe, hogy ki tudd venni a sárgájukat. A majonézt, a mustárt és a...
Tojáspörkölt
Hozzávalók:
1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors, sok tojás (min. 6)
Elkészítés:
Az olajban megpárolni a hagymát, mikor üveges pirospaprikával meghintem, és kicsi vízzel felengedni. És hagyom forrni, azért, hogy a hagyma pépesedjen.
Közben a tojásokat megfőzöm. Hideg vízbe rakom őket,...
Májfalatok
Hozzávalók:
20g szárított kucsmagomba vagy 200g friss/fagyasztott (a szárított azért jó, mert nagyon intenzív az illata és az íze, de ha csak fagyasztott van, eseteg az sem kucsma, hanem, tőke/vargánya/róka/fafül/stb. esetleg vegyes, az is tökéletes), 2 mogyoróhagyma, 2 gerezd, fokhagyma, 15g...
Joghurtban pácolt grill csirkemell
Joghurtban pácolt grill csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell vékonyra szeletelve, 1 pohár natúr joghurt, zúzott fokhagyma, só, bors, olívaolaj vagy szőlőmagolaj, koriander, oregano, bazsalikom
Elkészítés:
A joghurtot kiöntöm egy kisebb edénybe, fűszerezem ízlés szerint (só,...
Sült csirkemáj (1 személyre)
Hozzávalók:
12 dkg csirkemáj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál oliva , majoránna, feketebors, só
Elkészítés:
A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket lazán összekeverve, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon,...
Gyömbéres csirkecomb
Hozzávalók:
1 comb, hagyma, fokhagyma, citromlé és kevés héja, gyömbér, só
Elkészítés:
a combokat lebőrözöm, sózom, borsozom, és mindegyiket külön sütőzacskóba teszem. Az első kettőnél a fűszereket belekeverem a joghurtba, s azzal leöntök 1-1 combot. A harmadiknál simán...
Fasírt
Hozzávalók:
pulyka, csirke, vagy marhahús, fokhagyma, zabkorpa, tojás, tönkölykorpa, pirospaprika, só
Elkészítés:
A darál húst dolgozd össze a fűszerekkel, pont úgy mint egyébként, tégy bele annyi zabkorpát, hogy formálhatóvá váljon, készíts belőlük kisebb golyókat, forgasd meg...
Pulykacomb pörkölt
Hozzávalók:
30-40 dkg pulykacomb, 1 hagyma, só, bors, kiskanál pirospaprika, 2 közepes érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 erős paprika (aki szereti)
Elkészítés:
A pulykacombot feldarabolom kis kockákra, a hagymát apróra aprítom, és a kettőt együtt párolom teflon edényben, sózva....